Pages

Subscribe:

joi, 12 ianuarie 2012

Spirulina bio


Spirulina bio, microalgele se afla undeva la hotarul dintre regnul vegetal si celanimal, oferind avantaje nutritive unice. In stare deshidratata, pelanga clorofila, mai gasim si o bogata sursa de proteine, beta-carotensi acizi nucleici pe care le contin orice alte alimente din carne sauvegetale. Cantitatea foarte mare de ARN si ADN justifica incredereaspecialistilor in calitatile de regenerare celulara si incetinirea proceselor de imbatranire. Sa remarca, totusi, ca excesul de acizinucleici aduce si riscul cresterii nivelului acidului uric in organism,provocand astfel pierderea calciului, aparitia calculilor renalisi instalarea gutei. De aceea, este nevoie de o dozare atenta inadministrarea acestora.

Majoritatea fabricantilor de produse pe baza de microalge insista -in dorinta lor de a-si atrage clientela - asupra continutului ridicatde clorofila, avand in vedere calitatile terapeutice, de detoxifieresi regeneratoare ale proteinelor, beta-carotenului, ale acizilor grasiomega-3 si gama-linoleici ce se afla in corofila.

In general, spirulina are efecte de intretinere si tonifiere, fiind utila pentru tratarea unor deficiente, dar, totodata, este un remediu atunci cand dorim o cura detoxifiere organism. Cei cu un organism slabit, sau careasimileaza greu hrana o pot folosi, datorita proprietatii de a fi usordigerata si absorbita in organism. O mare parte din proteinele salese gasesc sub forma de biliproteina, care este "predigerata" chiar de catre spirulina. O mare parte din carbohidratii sai sunt desfacuti inramnoza, iar o parte mai mica (dar importanta) in glicogen. Acesteafurnizeaza organismului energie foarte curand dupa ingerarea lor. Aceiacare exagereaza cu consumul de proteine animale - care nu se asimileaza sidevin o povara pentru corp - vor putea sa beneficieze mai mult de aportulde proteine speciale ale spirulinei. In general, bolnavii supraponderali,hipoglicemici, diabetici, cancerosi, artritici, sau cu alte afectiunisimilare, pot avea un ajutor pretios in spirulina. Consumul a 10-15 gr zilnic dintr-o astfel de proteina devine satisfacator pentru organism,putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale. Un rol important il joaca spirulina este un remediu impotriva  afectiunii ficatului rezultata din consumul exagerat de alcool sau alimente cu efect distructiv asupra nutrientilor, sau droguri. Spirulina protejeaza rinichii impotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutritiei si dietoterapiei chineze traditionale, poti alege un tratament spirulina pentru urmatoarele proprietati: mireasma usor sarata, energie racoroasa, creste secretia de fluide de tip Yin, foarte nutritiva,detoxifianta a rinichilor si ficatului, imbunatateste calitatea sangelui, curata vasele arteriale, inhiba dezvoltarea fungiilor, bacteriilor sifermentilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu